Prezident za ředitelem. Policejní ředitel plukovník Vladislav Husák pokračuje v návštěvách obcí s rozšířenou působností, ve středu tak navštívil Tanvald. Den před tím, než sem zavítal prezident České republiky Miloš Zeman.

Policejní ředitel v tomto roce navštívil již starosty z Jilemnice, Semil, Železného Brodu a Frýdlantu. „Do konce tohoto čtvrtletí má v plánu navštívit i ostatní starosty obcí s rozšířenou působností a informovat je o činnosti policie v uplynulém roce a záměrech a cílech na rok 2016," poznamenala Vlasta Suchánková, mluvčí krajské policie.

„Chci, aby starostové obcí s rozšířenou působností měli určitou představu o tom, jak funguje krajské ředitelství policie, jaké řeší věci a co je jeho prioritou," nastínil plukovník Husák.

Ředitel přiblížil i další z priorit, kterými jsou prvosledové hlídky, tzv. amok hlídky, jejich počty, vycvičenost, ale i vybavenost. „Další naší prioritou, na kterou se chceme ještě více zaměřovat, je eliminace návykových látek v silniční dopravě," pokračoval Husák. Mezi priority krajského ředitelství se řadí i neustálé zlepšování podmínek k práci, tedy zejména s ohledem na vybavenost služebními vozy. „Například obvodní oddělení, která se nacházejí v horských oblastech, vybavujeme mimo jiné i čtyřkolkami. Policisté se pak lépe dostanou do méně přístupných míst a oblastí, kvalita výkonu služby je tím na vyšší úrovni," sdělil ředitel.

Na schůzce informoval krajský ředitel starostu obce také o počtu trestných činů a objasněnosti v roce 2015, poklesu kriminality v kraji, ale i počtech akcí, které v průběhu roku 2015 policisté zajišťovali.

Starosta města Tanvald návštěvu krajského ředitele velice pozitivně hodnotil. „Jsem moc rád, že jste přijel a předal spoustu zásadních a potřebných informací. Já osobně nemám nic, co bych na práci policie mohl jakkoliv kritizovat. Jsem v úzkém kontaktu s vedoucím našeho obvodního oddělení npor. Janem Hlubučkem, tak i s vedením jabloneckého územního odboru plukovníkem Šikolou. Vše funguje, jak má, spolupráce je opravdu podle mých představ na dobré úrovni," pochvaloval si starosta Vyhnálek.