Rozhledna, jejímž prapředkem byla již na konci 19. století vyhlídková věž, tak po letech chátrání již podruhé láká turisty k návštěvě a nabízí jedinečný pohled na Jablonecko. Právě tady pořádají 26. září od 10 do 18 hodin Podzimní vejšlapy.

A soutěž pro odvážné čtenáře je tu! Vyhrajte poukázku pro jednu osobu na vyhlídkový let vrtulníkem na konané akci „Podzimní vejšlapy" (létat se bude pouze v příznivém počasí). Soutěžní otázka: Který nejslavnější pytlák Jizerských hor pochází právě z Královky? Správnou odpověď na soutěžní otázku zašlete spolu s telefonním kontaktem nejpozději do 25. září 2015 do 12 hodinna e-mail: lucie.soukupova@denik.cz nebo SMS zprávu na tel.: 724 482 843.

„Přichystali jsme nejen pro turisty pestrý a zajímavý program. Od 12.30 a 15 hodin si užijí ti nejmenší, je pro ně připravena pohádka v podání loutkového souboru Čmukaři," láká Tomáš Fotul, ředitel hotelu Královka. Představení doplní i výtvarná dílna se zaměřením na výrobu smaltovaných šperků.

Malí návštěvníci si mohou vyzkoušet lezení na horolezecké stěně nebo nově vybudované dětské hřiště s lanovkou. Na své si přijdou i milovníci adrenalinu. Budou mít možnost proletět se vrtulníkem společnosti Nisa Air nad Jizerskými horami nebo se podívat na horkovzdušný balón „Hoši v koši".

„Pro všechny návštěvníky budou připraveny ukázky práce Horské služby, janovských dobrovolných hasičů, ukázka práce vyprošťování tanku TRUCK TECHNIC a Oblastní spolek Českého červeného kříže," nastiňuje výčet lákadel Fotul. Chuťové buňky pak uspokojí nachystané rybí speciality a další gastronomické zážitky.

Jak se dostat na Královku? Z Jablonce od nádrže Mšeno se pěšky vydejte po značené modré trase k rozcestníku na Jindřichovském sedle. Dále vás žlutá přes Janov dovede až k rozhledně. Trasa má 7,5 km a běžnou chůzí by vám měla zabrat zhruba dvě hodiny. Nebo i z Jablonce se můžete dopravit autobusy ČSAD až na bedřichovský stadion.