A je to tady, svátek fanoušků automobilových sportů je na obzoru. Přesněji: organizátoři legendární Rally Bohemia zveřejnili přesné datum závodu i jména obcí, kudy se závod prožene. Již tradičně zamíří i na Jablonecko, konkrétně do okolí Tanvaldu, a Železnobrodsko. První víkend v červenci.

„Těším se. Se zetěm se jezdíme podívat do Návarova, tam jsou moc krásné pasáže, kde se sem tam i něco semele," sdělil Jam Volenský ze Železnobrodska.

„V sobotu 1. července odpoledne začne Rally Bohemia naostro první etapou v Mladé Boleslavi a na Železnobrodsku," upřesnil Aleš Holakovský, mluvčí Rally Bohemia. Nedělní etapa se pojede v okolí Hodkovic nad Mohelkou, aby ji doplnily dvě rychlostní zkoušky na Mladoboleslavsku oblíbená Cetno a Staroměstská.

I HISTORICKÉ VOZY

Rally je zařazena do Mistrovství České republiky v rally, Mistrovství České republiky v rally historických automobilů. A zkrátka nepřijdou ani milovníci rallyovýchg Legend. „Fanouškům přejeme hezké zážitky a těm, které rally neokouzlila, děkujeme za toleranci při dopravních omezeních, doplnil Aleš Holakovský.

OBAVY?

V loňském roce odstřihla Rally Bohemia obec Zlatou Olešnici od hlavních tahů. „Objížďka? Dvacet tři kilometrů! Co když ale někdo v obci dostane infarkt," ptala se paní Fišerová ze Zlaté Olešnice.

„Pořadatelé mají samozřejmě vše řádně ošetřené. Podle mého názoru se do obce dostane sanita i při objížďce v limitu do dvaceti minut, tedy v limitu," přiblížil Jiří Černý, starosta Zlaté Olešnice.