Po tom, co muž v Jablonci rozbil okna u vozů, prohledal interiéry a kradl především peníze a platební karty. Peníze použil na hraní automatů, kartami platil v obchodech. "Muž do Jablonce nad Nisou vždy přijel v noci poslední tramvají z Liberce a do rána chodil po městě a násilím se dostával do zaparkovaných vozidel," uvedl tiskový mluvčí police Vojtěch Robovský. Svým jednáním muž způsobil škodu, která přesáhla150 tisíc korun.

Jabloneckým kriminalistům se muže podařilo rychle dopadnout. Vrchní komisař podal poté státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce Okresního soudu v Jablonci nad Nisou následně podanému návrhu vyhověl.

Policie. Ilustrační foto.
Nehody na severu Čech jsou v mínusových číslech. Na silnicích ubylo i mrtvých

Obviněný byl navíc již v uplynulých třech letech za spáchání trestného činu krádeže pravomocně odsouzen Okresním soudem v Kolíně. Kriminalisté pokračovali ve vyšetřování několika dalších případů, které byly podobné jako v Jablonci, ale staly se v sousedním Liberci.

"Policie zjistila, že se muž od poloviny července do konce srpna vloupal do dalších 68 aut na Liberecku. Dále mu kriminalisté dokázali také jedno vloupání do bytu. Škoda, kterou způsobil, přesáhla částku 334 tisíc korun. Za skutky, kterých se dopustil v Jablonci a v Liberci, mu hrozí tři roky ve vězení," dodal Robovský.