Po dílčích menších stavebních úpravách na atletickém stadionu v druhé polovině loňského roku, kdy byl rekonstruován vrhačský sektor a došlo k opravě zdi, na níž byly nainstalovány lavičky, se tak rozběhla další větší nezbytná stavební akce.

„Tento objekt již dosloužil a v uplynulém roce bylo naplánováno po dohodě se zastupiteli, že město přispěje atletickému oddílu TJ Desná na realizaci renovace," informoval tajemník města Jaroslav Müller. Ta byla nakonec zahrnuta v letošních investičních akcích. Náklady jsou spočítány na zhruba čtyři sta tisíc korun bez DPH s tím, že některé práce provedou firmy zadarmo formou sponzorování. Velký kus práce odvedla také trenérka Dagmar Michková, která zažádala o dotaci z Libereckého kraje a kontaktovala možné sponzory.

Zlepšení zázemí je velmi důležité. Místnímu oddílu se totiž úspěšně daří vychovávat talenty královny sportu. Jsou odtud například Tereza Vokálová, Michaela Galuszková, Pavlína Posejpalová a Lada Cermanová, které dnes závodí v barvách jabloneckého LIAZu. Vokálová s Cermanovou navíc reprezentovaly Českou republiku na Olympijských hrách mládeže v Číně.