„Letní část sbírky probíhala v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Novém Boru, Tanvaldu, Frýdlantě, Turnově, Semilech, Hrádku nad Nisou a ve dvou městech ve Šluknovském výběžku, Varnsdorfu a Hrádku nad Nisou,“ sdělil projektový manažer nadace Jiří Helis. Peníze vybrané v jednotlivých regionech putují na podporu zdejších zařízení.

Jiří LábusZdroj: Deník / Vojtěch Kousal

V Liberci se jedná například o Hospic svaté Zdislavy, o.p.s. Maják na podporu projektu Klima třídy zajišťující program podporující sociálně znevýhodněné děti, v Turnově získá finance Centrum pro rodinu Náruč a v Jablonci Občanské sdružení Svítání. Sbírka Pozvedněte slabé se poprvé konala v roce 2003 a od té doby vynesla více než 6,7 milionů korun. Kromě letní části bude také zimní část a po sečtení obou se peníze slavnostně předají na jaře příštího roku v Liberci za účasti představitelů Libereckého kraje.

Na letní dílně Léto tančí 2015 si bubnování na djembe s Akassou vyzkoušely i děti.
Začátek kulturního léta v Jablonci opět patří tanci a bubnování

Zájemci tak stále mohou přispět na číslo účtu vedeného zdarma u UniCredit Bank: 705 705 705/2700. Další možností je zaslání dárcovské SMS ve tvaru: DMS EURONISA 30 (ekvivalent je místo 30 napsat 60 nebo 90). Příspěvek se tak navýší dvoj až trojnásobně. Novinkou je možnost zaslání dárcovské SMS v podobě trvalého příkazu, a to ve formátu: DMS TRV EURONISA 30 (60 či 90) na číslo 87777.