"Pro auta nad 3,5 tuny ale nadále zůstává na Liberecku kvůli špatné sjízdnosti uzavřená silnice III. třídy přes Oldřichovské sedlo z Mníšku na Raspenavu," sdělil krajský dispečer zimní údržby Pavel Pospíšil. "Silnice bude pro nákladní dopravu uzavřena pravděpodobně až do středy," uvedl.

Silnice v Libereckém kraji jsou podle dispečera sjízdné se zvýšenou opatrností. Do úterního rána připadlo na Českolipsku deset až 15 centimetrů sněhu, v dalších částech kraje zhruba pět centimetrů.

Hlavní tahy jsou převážně mokré, na silnicích nižších tříd jsou zbytky nebo ujetá vrstva sněhu. "Některé úseky mohou být zledovatělé," uvedl Pospíšil. Na Českolipsku se místy tvoří závěje. Dopravu mohou komplikovat i popadané stromy, ráno hasiči odstraňovali tři na Semilsku a jeden na Českolipsku.

Teploty byly ráno od nuly do minus tří stupňů Celsia. Meteorologové očekávají přes den občasné sněžení, odpoledne a večer budou srážky ustávat a oblačnost se protrhávat. Nejvyšší denní teploty budou od nuly do tří stupňů, na horách zůstanou pod bodem mrazu. Večer se může tvořit náledí.