Vyhlašovateli soutěže je Okresní hospodářská komora v Jablonci a Město Železný Brod. Ceny pro vítěze vyrobí firma Glasstech, která v Železném Brodě působí od roku 1996.

„Soutěž proběhla poprvé teprve v loňském roce a její model zůstává zachován i pro tento rok. Uděleno bude celkem dvanáct cen: po třech cenách v kategoriích Inovativní produkt; Nejlepší expozice, Řemeslo na živo a tři speciální ceny, které udělí Město Železný Brod, Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Železný Brod a Okresní hospodářská komora v Jablonci," popsala Iva Chaloupková, vedoucí Informačního a kulturního střediska Železný Brod.

V loňském roce byly ceny pro vítěze vyrobeny ve sklářské škole. Letošní ceny budou dílem firmy Glasstech, která v příštím roce oslaví dvacet let existence (mimochodem Skleněné městečko čeká v roce 2016 jubilejní desátý ročník). Firma Glasstech se specializuje na návrhy designu a výrobu skleněných dárkových a upomínkových předmětů. Polotovary různých tvarů, rozměrů jsou využity pro pískování, gravírování a laserování. Vedle velkých zakázek vyrobí firma i třeba jediný originál pro rodinnou oslavu.

Pokud vše půjde podle plánu, budete se moci podívat o Skleněném městečku do nové vzorkové prodejny firmy Glasstech. Skleněné městečko je o sklářství, sklářských firmách takové firmy, jejichž majitelé jsou kreativními, nadšenými a pozitivními lidmi a zároveň úspěšnými podnikateli, Železný Brod potřebuje. A Železný Brod je naštěstí má.