Zpěváčci se připravují na nejkrásnější svátky roku. Uslyší je posluchači nejen v místním jabloneckém divadle ale například také v Praze či v Rakousku.

Na pozvání Magistrátu města Vídně budou zpívat na Vánočním světovém festivalu, kde budou reprezentovat Českou republiku ve velkém slavnostním sále historické budovy radnice. Tam se představí sbory z Evropy, ale i Ameriky. Poděkování patří primátorovi Jablonce nad Nisou, Petru Beitlovi, za finanční příspěvek na autobusovou dopravu.

Další pozvání přijal sbor do Městského divadla na XXII. Adventní koncert, který pořádají Vrabčáci za klavírního doprovodu Romany Halamové a Petra Hostinského. Koná se 10. prosince od 19 hodin. Jako host vystoupí klavírista a zpěvák Michal Kindl, zpěvačka Tereza Aster Vágnerová a muzikálový zpěvák Marian Vojtko.

Music & friends mezinárodní organizace se sídlem v Německu pozvala malé zpěváčky do Prahy na 17. Mezinárodní adventní zpěvy. V Lichtenštejnském paláci, v koncertním sále Bohuslava Martinů se Skřivánek představí se sbory z celé Evropy.

Na závěr děti zazpívají na Vánočních trzích v našem městě. Přejme našim malým zpěváčkům hodně úspěchů, radosti a štěstí. MŠ Mšeňáček vystoupí ve středu 16. prosince v 11 hodin a DPS Skřivánek o den později ve čtvrtek v půl třetí odpoledne.

AUTOR: Věra Pokorná, sbormistryně