Podle zpravodajského webu Českého rozhlasu irozhlas.cz policie obvinila soudkyni Okresního soudu v Jablonci Lucii Treglerovou ze zneužití pravomoci veřejného činitele a ohrožení utajované informace. Policie je přesvědčena, že soudkyně varovala svou dceru před akcí policie týkající se jejích známých.

Made in Jablonec 2017 - Glamorous Day
Velký kulturní přehled z Jablonecka a Semilska

Obvinění si soudkyně vyslechla již podruhé. Poprvé se tak stalo již v roce 2016. „O zahájení trestního stíhání jsme byli vyrozuměni policejním orgánem poprvé dne 24. října roku 2016,“ potvrdil mluvčí jabloneckého soudu Jaroslav Kneř. Podle informací serveru irozhlas.cz státní zastupitelství ale stíhání po čase zastavilo kvůli špatné právní kvalifikaci.

Z Krajského státního zastupitelství Liberec se nyní případ přesunul k žalobcům do Děčína. Ti případ dále prošetřují. „Obviněna není, ale trestní řízení stále probíhá. Vyšetřování probíhá tak, aby znova mohlo být zahájeno trestní stíhání,“ sdělil státní zástupce František Peleška.

Úchvatná filharmonie z Hradce Králové se svým dirigentem. Skvělá sopranistka Eva Štruplová a důstojný repertoár Novoročního koncertu v Den obnovy samostatného českého státu.
FOTO: Fanynky udělaly z koncertu pokleslou show, znevážily oslavu státnosti

DÁL ROZHODUJE

Lucie Treglerová nadále rozhoduje u netrestního úseku jabloneckého soudu. Alespoň zatím. „Vedení soudu nepodniklo, ani není oprávněno činit vůči soudkyni jakékoliv kroky. To je v kompetencích ministerstva spravedlnosti. Vznesené obvinění se nijak netýká věcí, které paní soudkyně projednává, a není tak dána obava, že by jejich řádné projednání bylo jakkoliv ohroženo,“ tvrdí mluvčí Okresního soudu v Jablonci Jaroslav Kneř.

Ve středu kolem deváté večer došlo k výbuchu propanbutanové bomby v bytovém domě ve Smržovce. Jednoho zraněného člověka odvezli s popáleninami.
Ve Smržovce výbuch poničil dům, popálený člověk je v nemocnici

Soudkyně s obviněním nesouhlasí. „Byla podána stížnost, o níž dosud nebylo rozhodnuto. Je to nesmysl,“ sdělila pro server irozhlas.cz Lucie Treglerová.