Společnost provozuje lyžařské areály v Tatranské Lomnici, Štrbském Plese, Jasné, Starém Smokovci a v Čechách Špindlerův Mlýn a Pec pod Sněžkou. Do Ještědu chce investovat stovky milionů.

„Konkrétně se bavíme o 300 až 400 milionech, což jsou peníze, na které by město nemohlo nikdy dosáhnout," říká liberecký primátor Tibor Batthyány. „Pokud jednání s TMR dopadnou, sjezdovka na Skalku se dočká značných úprav. V plánu je její rozšíření a plné osvětlení. A nezůstane jen u jedné sjezdovky. Investor se zaměří i na vybudování zázemí, aby lyžaři setrvali na kopci co nejdéle. Počítá se s gastroprovozy, půjčovnami lyžařského vybavení apod. Mám z toho obrovskou radost," těší se.

Jednání mezi Slováky a libereckou radnicí probíhají už nějakou dobu a smlouva zatím není podepsaná. Po poslední schůzce zbývá doladit pět sporných bodů.

Podle primátora je mezi nevyjasněnými body například investiční úvěr, který má u České spořitelny současný provozovatel areálu, tedy městská společnost Sportovní areál Ještěd (SAJ). „Jde o 15,5 milionu a my se musíme s TMR dohodnout, zda tento úvěr převezme nebo ne," uvedl Batthyány.

Podle něj by se jednání mohla uzavřít do konce zimní sezóny. Mluvčí Tatra Mountain Resorts Zuzana Fabianová k tomu uvedla, že k probíhajícímu jednání se nebude společnost zatím vyjadřovat.

Primátor Batthyány si od Slováků slibuje zatraktivnění celého areálu. „Byl bych rád, kdybychom do několika málo let měli špičkové lyžařské středisko, které do Liberce přitáhne tisíce návštěvníků," uvedl. Navíc za pronájem by měl TMR platit městu jednotky milionů korun.

Ještěd nebyl jediným střediskem, o které se Slováci zajímali. V merku měli i jeden sportovní areál v Gruzii a také v Rakousku. Teď se zdá, že přednost dají právě Ještědu.