Prázdniny se nezadržitelně blíží ke konci a školáci už začínají balit aktovky. Ještě by se ale měli pořádně s volnem rozloučit a pak už „Hurá do školy". Akci pro ně připravuje například i Sbor dobrovolných hasičů v Janově nad Nisou v sobotu 29. srpna od 10 do 16.30. A těšit se je opravdu na co. Pojeďte na vlnách s Jabloneckým deníkem  do Janova na Berkovu louku.

V odpoledním programu od 12.30 jsou připraveny ukázky zásahů, třeba záchrana parašutisty horskou službou, napadení zdravotníků zdrogovaným pacientem, útok na vězeňskou eskortu a další. Jednotlivé složky IZS přivítají nejen děti u svých stánků.

Chybět nebude například i Český červený kříž, kde si budou moci nejen děti vyzkoušet první pomoc při zástavě srdce. U stánku Jabloneckého deníku děti od nás dostanou koláček z cukrárny U krtečka, navléknou si korálky… Po našem boku jako už tradičně najdete prezentaci lučanského útulku Dášenka a jak jinak i s nejoblíbenějším Horácem.

S prázdnou od nás neodejdou ale tentokrát ani dospělí! Umíte básnit a rýmovat? Použijte následujících deset slovník obratů do básničky. Pokud nám ji  29. 8. od 10 do 16.30 donesete na stánek Jabloneckého deníku na Berkově louku, jeden z deseti kartonů piva z Pivovaru Rohozec je váš a básničky také následně otiskneme.