„Brzy po narození se u něj objevila v krvi velmi nebezpečná infekce – CMV virus. Způsobil opožděný psychomotorický vývoj. Chlapeček ve dvou letech neudržel hlavičku, jenom ležel,“ popsala Maria Křepelková, ředitelka Život dětem o.p.s., která sbírku organizuje.

V Jablonci se do sbírky zapojili studenti z umprumky a z Balvanu. Rodina s malým Ondřejem začala intenzivně rehabilitovat, a tak dneska se už s oporou postaví a udělá i pár krůčků. „Tyto rehabilitace jsou však drahé, a proto Ondrášek potřebuje pomoc od nás ostatních,“ dodává ředitelka.

Studenti středních škol a učilišť nabízejí na ulicích nabízet tradiční různobarevná plastová srdíčka za 20 korun ale letos také zcela nově propisovací tužky v šesti barvách, ty jsou o desetikorunu dražší.

„Zatím to jde, lidé jsou ochotní. Srdíčkovou sbírku znají,“ shodla se děvčata ze Střední umělecko-průmyslové a Vyšší odborné školy, která se zapečetěnou kasičkou a předměty v tašce s logem sbírky procházela centrum Jablonce. Sbírka se konala po celý tento týden.

Život dětem o.p.s. pořádá Srdíčkové dny již 17 let. Výtěžek veřejné sbírky pomůže vážně nemocným dětem, které jsou vzhledem ke svému zdravotnímu stavu odkázány na celodenní péči jednoho z rodičů.

Zakoupením srdíčka nebo náramku přispějete na pořízení různých rehabilitačních a zdravotních pomůcek, invalidních vozíčků, zdravotních kočárků, na úhradu zdravotnického materiálu, speciální výživy, rehabilitačních pobytů a podobně.