Česká mincovna v Jablonci nad Nisou projednává plány rozvoje svého sídla. V základní strategii má v tuto chvíli jasno: zůstane na původním místě, přesune se ale v rámci areálu do nových výrazně modernizovaných prostor.

Radek Šulta, ředitel České mincovny. Podpis memoranda a představení makety nové mincovny.

Radek Šulta, ředitel České mincovny představil 29. 5. 2015 maketu nové mincovny.Při této příležitosti podepsal memorandum s hejtmanem a primátorem. Tak z toho všechno letos sešlo…

Plán stěhování do areálu bývalé porodnice v Jablonci nad Nisou je tak definitivně ze stolu a mincovna nevyužije opci na koupi pozemku v této lokalitě. Zlomovým okamžikem pro toto rozhodnutí byl vstup nového strategického investora, společnosti Jablotron, do průmyslového areálu v ulici U Přehrady. To je pro Českou mincovnu zárukou budoucího rozvoje, jak potvrzuje její ředitel Radek Šulta.

„V Jablotronu získáváme partnera, který stejně jako další vlastníci budov v areálu má potenciál a ochotu do budov investovat. To je pro nás klíčové. Proto naše společnost zůstane v lokalitě a vybuduje si tam reprezentativní a moderní sídlo," uvedl ředitel Radek Šulta s tím, že nová konfigurace prostor umožní i lepší kontakt výroby a administrativy.

Nadále přitom platí, že cílem Mincovny je získat v horizontu dvou let moderní reprezentativní prostory odpovídající jejímu postavení dodavatele oběžných a pamětních mincí pro Českou národní banku a významného hráče na trhu s investičními kovy.

Rychlý růst a rozvoj sídla

„Do budoucna navíc musíme myslet i na to, že zázemí společnosti se bude rozšiřovat. České mincovně se daří. Rosteme v řádu desítek procent ročně a chceme, aby naše prostory nebyly pro další rozvoj firmy limitující," uvedl ředitel České mincovny Radek Šulta.

Česká mincovna navíc pro své plány nemá mnoho času. Modernizace současného sídla je nutná a výstavba nového objektu by zabrala delší dobu než rekonstrukce v rámci stávajícího areálu.

Mincovna je duší Jablonce

Mincovna své sídlo navíc koncipuje jako veřejnosti otevřené. Uvažuje se o zřízení návštěvnického okruhu ve výrobě a důraz se klade na rozvoj klientské zóny.

Česká mincovna chce navíc nadále podporovat veřejné dění v Jablonci nad Nisou, jehož je nedílnou součástí. „Podporujeme zdejší kulturní a společenské dění, spolupracujeme se Střední umělecko-průmyslovou školou a Vyšší odbornou školou. V Jablonci nad Nisou je naše společnost zakořeněná a tak to i zůstane," doplnil ředitel České mincovny Radek Šulta.