Co je v současnosti největším problémem ve vaší obci?
V současné době řešíme běžné problémy obce. Co se týče uplynulých týdnů největším problémem bylo zajištění roušek pro všechny občany, nájemníky DPS a hasiče. Díky aktivitě občanů a pracovníků MŠ a ZŠ se tento problém podařilo vyřešit. Celkově obec distribuovala přes 2 500 bavlněných roušek jak po obci tak jablonecké nemocnici a dalším institucím v Libereckém kraji. Dále jsme nakoupili postřikovou dezinfekci, kde byl problém sehnat rozstřikovače, které jsme po týdnu nakonec sehnali až v Kladně, a mohli jsme ji rozvést všem občanům.

Koho byste u vás rád pochválil či ocenil?
Především bych rád poděkoval všem, kteří šijí nebo šili roušky ať již pro obec, pro občany nebo organizace. Dále bych rád poděkoval našim hasičům za pomoc při distribuci dezinfekce a také za likvidaci požáru v Horské Kamenici, kde se vydali ze všeho a strávili tam dva dny. Je nutné také pochválit také obyvatele naší obce, kteří dodržují pravidla stanovená v rámci nouzového stavu a v obci neřešíme žádné velké prohřešky.

Co pro vás dělá kraj, případně naše vláda? Jak hodnotíte jejich aktivity?
Liberecký kraj zajišťuje distribuci dezinfekce na ruce a nyní i nanofiltrů. Dále krajský úřad zajišťuje servis, co se týká metodiky a rozesílání jednotlivých nařízení, což nám usnadňuje naši práci. Aktivity kraje hodnotím velice kladně.