Studio Hamlet Železný Brod vzdalo hold osobnosti Emy Destinové. V loňském roce nastudovalo hru „Všechna sláva polní tráva" a posléze navázalo literárně-divadelním pásmem „Kytička pro Emu". Divadelní poctu Emě Destinové zakončí železnobrodští ochotníci zájezdem do Stráže nad Nežárkou a vystoupením na říjnové divadelní přehlídce Semilský paroháč.

Do Stráže nad Nežárkou vyrazí Hamlet v neděli 27. září. V případě zájmu vyjet s ochotníky, kontaktujte vedoucí souboru, Zdislavu Bohuslavovou na mobil 721 692 370 nebo napište e-mail na adresu iva.cha@seznam.cz.

Noc divadel

Studio Hamlet se zároveň pilně připravuje na Noc divadel, která v Městském divadle Železný Brod, proběhne v sobotu 21. listopadu.

Městské divadlo v Železném Brodě se zapojilo do tohoto evropského projektu poprvé v loňském roce. Letošní ročník železnobrodské Noci divadel proběhne na způsob divadelní kuchyně. Pořadatelé by chtěli nechat diváky nahlédnout pod pokličku a ukázat jim, jak ochotnické představení vzniká.

„Začneme od konce, diváky čeká na začátku rozverná show z ústní dutiny s názvem Zubatá story a komediální výstupy pro dospělé. Potom však už bude diváky čekat komentovaný večer se čtenou a aranžovanou zkouškou, soutěž pro diváky či prohlídka zákulisí," popsala Iva Chaloupková, jednatelka Studia Hamlet.