První hromadná ochutnávka nového ročníku 11 vybraných Svatomartinských vín odstartovala v neděli 11. 11. v 11 hodin a 11 minut také v jabloneckém Domě vína. A zájem byl opět obrovský. Znovu se tak potvrdilo, že Svatomartinská vína si získávají stále větší oblibu, a to jak u pravidelných, tak i svátečních konzumentů.

„O neustále rostoucí oblibě těchto mladých, svěžích, příjemně pitelných vín mezi spotřebiteli svědčí fakt, že vinaři od počátku obnovené svatomartinské tradice vyrábějí každý rok více Svatomartinských vín než v roce předešlém," konstatoval marketingový manažer Vinařství Chateau Lednice Petr Krejčík.

A podle předběžných informací Vinařského fondu tomu ani při osmém ročníku svatomartinské tradice nebude jinak. Vinaři letos plánují uvést na trh až přes 2 miliony lahví.

Jaký bude letošní ročník?

„Hrozny letos díky ideálnímu průběhu léta a dozrávání dosáhly výjimečné jakosti, která se odráží také v mimořádné kvalitě. Můžeme se těšit na svěží, ovocná, harmonická, příjemně pitelná bílá a růžová vína s decentní kyselinkou a jemným aromatickým profilem," nalákal za Vinařství Chateau Lednice Petr Krejčík.