„Město Turnov vyhlašuje veřejnou fotografickou soutěž k zachycení atmosféry v době nouzového stavu republiky kvůli výskytu koronaviru. Soutěž je otevřená pro každého příležitostného fotografa, fotoamatéra i profesionála, a to ve dvou věkových kategoriích. První je pro děti a mládež do 18 let a druhou jsme určili pro dospělé. Kreativitě ani neotřelým nápadům se meze nekladou," přibližuje tisková mluvčí města Klára Preislerová.

Ilustrační snímek. Svoz odpadu
Kdo bude odvážet odpady?

Snímky můžete posílat na e-mailovou adresu k.preislerova@mu.turnov.cz. Jako předmět mailu uvádějte FOTOSOUTĚŽ - ROK 2020. Termín uzavření soutěže je 31. květen 2020.


Pravidla soutěže:
Každý fotograf může zaslat do soutěže jeden snímek.
Fotografie je možné přihlásit do soutěže pouze v elektronické formě ve formátu jpg.
Přihlášený soutěžní snímek musí být výhradně autorský a bude označen názvem.
Snímek musí být pořízen na území města Turnova nebo v okolních obcí ORP Turnov.
Ze soutěže budou vyřazeny fotografie, které nesouvisí se zadaným tématem, nebudou u nich uvedeny požadované údaje nebo fotografie s neetickým obsahem a opatřené vulgárním nebo jinak pohoršujícím popiskem.
Každý soutěžící musí uvést své jméno, příjmení, věk (rok narození) a adresu.

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta.
Soud s hejtmanem je u konce. Rozsudek padne koncem května

Po ukončení soutěže vybere porota složená ze zástupců města Turnova a pozvaných odborníků vítězné snímky a jejich autory odmění věcnými dary. Fotografie budou také zveřejněny na webových a facebookových stránkách města i v dalších médiích.