„Opravou toalet u letního kina, která zahrnovala i zavedení topení, jsme jejich provoz rozšířili ze sezónního na celoroční,“ přiblížil ekonomický náměstek jabloneckého primátora Milan Kouřil. Zcela nové sociální zařízení je u přehrady, a to v sousedství parkoviště pod bývalým závodem Bižuterie.

„Zde bylo dosluhující zařízení, které už bylo v havarijním stavu, proto jsme se rozhodli jej nahradit zcela novým. Volba padla na hotový a vybavený kontejner, pod kterým jsme upravili vydlážděný prostor a připojili jej na odpady a přívody vody. Zajímavostí je, že toaletám dodávají energii solární panely,“ popsal Milan Kouřil.

U vodní nádrže Mšeno město provozuje šest sociálních zařízení, z nichž dvě jsou zděná – jedno u sauny, druhé na Tajvaně, kde je také místo pro přebalovací pult. Otevřené jsou v sezóně denně od 8 do 20 hodin a jsou zdarma. K těm, které jsou v blízkosti občerstvení, mají klíče jejich provozovatelé. Stánky mohou být dle městské obecně závazné vyhlášky otevřené do 22 hodin. Provoz veřejných toalet u přehrady stojí město každý rok 944 tisíc korun.