Do centra Jablonce se mohou pustit i přespolní řidiči, veškerá omezení související se stavbou Centralu jsou pryč. „Poslední dobou jsem auto nechával u kostela svaté Anny, vše potřebné jsem si oběhl a zase běžel k autu,“ sdělil Jiří Bouda.
Je to trochu nezvyk. Ulice Liberecká v centru Jablonce je obousměrná. „Úplně jsem se lekl, když tam proti mě vyjelo auto, ťukal jsem si na hlavu. Pak jsem ale viděl, že ulice je obousměrná,“ vypráví Josef Pavlík, který kolem nového obřího obchodu Central v centru města jezdí každý den.

Ředitelka Nadace Preciosa Andrea Kroupová a projektová manažerka Martina Motshagen předaly šek na čtvrt milionu korun ředitelce Marcele Škodové a primářce Aleně Schmoranzové v Ústav chirurgie ruky a plastické chirurgie Vysoké nad Jizerou
Desetiletému Josefovi pomáhá s léčbou postižené ruky unikátní aparát

S otevřením obchodního domu Central v Jablonci se mírně změnil dopravní režim v okolních ulicích. „Největší změnou je obousměrný provoz pro veškerou dopravu v Liberecké ulici v úseku Rýnovická – Poštovní,“ potvrdila Markéta Hozová, mluvčí jabloneckého magistrátu.

Opět se dá parkovat po celé délce ulice Generála Mrázka a osm parkovacích míst je znovu i v Komenského ulici podél obchodního domu.
„Komunikace jsou osazeny dopravními značkami včetně těch dočasných, které upozorňují na změnu směru jízdy s důrazem na křižovatku Rýnovická – Liberecká,“ informuje Pavel Kozák, vedoucí oddělení správa komunikací jabloneckého magistrátu.

Začátkem příštího týdne dojde v Liberecké ulici ještě k nástřiku dělících čar a parkovacích míst.  Parkování v Liberecké zůstává podélné po pravé straně ve směru do centra.

Podél obchodního centra v ulici Generála Mrázka vzniklo 14 rychloobrátkových parkovacích míst, na nichž je prvních 30 minut parkování zdarma. Dalších 8 šikmých parkovacích míst je v ulici Komenského. Parkoviště v Komenského ulici v úseku Jehlářská – Kostelní zůstává v původní podobě jako před zahájením stavby. Parkovací automaty, které byly doposud mimo provoz, se spouští 6. dubna.

Nové třípodlažní obchodní centrum Central Jablonec vzniklo mezi ulicemi Generála Mrázka, Komenského a Máchova na místě starého obchodního domu Jabloň. Nabízí 13 tisíc m2 obchodní plochy a na sedm desítek obchodních jednotek. „Nedílnou a důležitou součástí centra je také podzemní parkoviště pro téměř dvě stě aut,“ doplnil Ondřej Micka, mluvčí developerské společnosti Cresty, jenž Central postavila.

Slavnostní otevření obchodního centra Central Jablonec proběhlo v pátek 31. března 2017 a nabídlo bohatý doprovodný program.
OBRAZEM: Otevření nového obchodního domu přilákalo davy lidí