Probudilo se však Letní kino, které už přes měsíc funguje a letos nabídlo i pestrou škálu doprovodného programu. Více informací poskytla v rozhovoru pro Jablonecký deník Kateřina Nermuťová, zástupce vedoucí jabloneckých kin.

Jak pokračují úpravy v kině Junior a proč jste se pro rekonstrukci rozhodli?

Rekonstrukce pokračuje zdárně stavební práce jsou hotové. Vlastně už se blížíme do finále, čeká nás malování, pokládka koberce a zpětná montáž sedaček. Hlavním důvodem rekonstrukce bylo vyhovět divákům a poskytnout jim pohodlí při sledování filmů. Díky rekonstrukci se nám podařilo zvětšit prostor na nohy mezi jednotlivými řadami sedaček.

Jak moc se zmenší kapacita kina?

Z původních 168 sedadel se kapacita snížila na 115 míst.

Dramaturgické zaměření se měnit nebude? Stále můžeme čekat hlavně žánrové filmy?

Dramaturgicky se nic nemění. Kino Junior zůstane filmovým lahůdkářstvím. Slavnostní otevření kina Junior proběhne ve středu 7. září, kdy budeme promítat už od rána. Začneme MIMIkiNEM, následovat budou projekce pro seniory, pro děti a program zakončíme projekcí Naslepo. Samozřejmě připravujeme i doprovodný program, v prostorech Letní scény Eurocentra bude probíhat Fashion market a další zajímavé aktivity.

Jak jste spokojeni s návštěvností Letního kina?

Řečeno slovy klasika: Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným. Bohužel převládá chladnější a deštivé počasí, přesto však máme věrné diváky, kterým nevadí sledovat film s deštníkem v ruce.

Jak hodnotíte nové akce, které zde probíhají? Kinobazar a pikniky mají u diváků kladný ohlas?

Piknikům zatím bohužel nepřálo počasí, ale pevně věříme, že smůlu prolomíme už dnes, kdy začneme hodovat v půl osmé. Následovat bude projekce filmu Takoví normální zabijáci. Spojení dobrého jídla a filmu nás jednoduše baví, takže se na podzim vrátíme k projektu Filmbrunch v kině Junior. Na Kinobazar máme nadšené reakce, určitě ho na podzim zopakujeme v kině Radnice.