Jak poskytnout první pomoc dětem do jednoho roku je cílem projektu Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje s názvem Maminky, pomozte! Projekt je určen pro nastávající maminky a rodinám, kde žije dítě do 1 roku věku.

Hlavním úkolem projektu je předat základní teoretické znalosti i praktické dovednosti při oživovacích pokusech u dětí zmíněné věkové skupiny. Ve většině zásahů se záchranáři setkávají s faktem, že není přítomným, kterým je nejčastěji právě matka , zahájeno oživování dítěte tzv. kardiopulmonální resuscitace.

Právě tyto zkušenosti vedly záchranáře k zamyšlení a následně k realizaci tohoto projektu. Projekt proběhne v Liberci, Jablonec nad Nisou, Turnově a České Lípě. Výuka je rozdělena do dvou bloků, teoretický blok bude trvat přibližně 50 minut, praktický nácvik na resuscitačních modelech asi 70 minut. Celkem bude proškoleno 100 rodičů rozdělených do 10 skupin.

„Pokud máte zájem zúčastnit se tohoto vzdělávacího programu, zvolte si jeden z nabízených termínů a zavolejte na uvedené telefonní číslo, nebo se přihlaste prostřednictvím elektronické pošty," doplňuje mluvčí krajských zdravotníků Lenka Markovičová. Budete-li posílat email, nezapomeňte kromě svého jména sdělit také své telefonní číslo nebo jiný kontakt.

Přihlásit se můžete na tel: čísle 485 218 513, 725 077 002 (po pá mezi 7.00 15.30) nebo elektronicky na adrese markovicova@zzslk.cz

Maminky, pomozte! Kurz první pomoci.