„V provozu bude i lanová dráha," uvedl. Sjezdovku v areálu na Jablonecku pokrývá zhruba 25 centimetrů sněhu, šíře trati je zatím zhruba 35 metrů. „Sníh je po celé délce sjezdovky, lyžovat se bude za mimosezonní ceny," dodal majitel areálu Martin Martínek. Celodenní jízdné pro dospělého stojí 380 Kč.

Spuštění vleku původně plánoval i provozovatel horské boudy na Dvoračkách v Rokytnici nad Jizerou v Krkonoších. Do soboty se mu ale nepodaří zasněžit celou, zhruba 350 metrů dlouhou sjezdovku. I další areály v kraji se na sezonu teprve připravují.

Příliš dobré podmínky nejsou zatím ani pro běžkaře, i když někteří už do Jizerských hor vyrazili o minulém víkendu. Jizerská o.p.s stopy na magistrále zatím neupravuje. „Není to ani na skútr a nemáme ještě ani povolení od Lesů ČR. V Bedřichově je tak pět centimetrů sněhu, ve vyšších partiích kolem deseti centimetrů," uvedla ředitelka Jizerské o.p.s. Silvie Kalinová. Podle běžkařů, kteří do Jizerských hor přijeli, je to zatím na starší lyže. Jet se dá na lyžích od Nové Louky, která je od Bedřichova vzdálená asi tři kilometry.