Letošní trofej inspirovanou tvarem písečných dun navrhla designérka Kateřina Handlová. Turnaj v letošním roce slaví desetileté výročí, což je symbolizováno i deseti řezy na trofeji. Ta je půl metru vysoká a je vyrobena z ručně foukaného skla v barvách slunce a pouště se stříbřitě jantarovým jádrem.

Letošní trofej inspirovanou tvarem písečných dun navrhla designérka Kateřina Handlová.Zdroj: LASVIT„Mubadala World Tennis Championship propojuje svět designu a sportu. Surovina naší krásy je písek a hodnota skla je v jeho zpracování, v jeho křehkosti. V Lasvitu se vždy pohybujeme na hraně toho, co je technicky možné, a stejně tak tomu bylo i při výrobě této trofeje,“ popisuje prezident společnosti Lasvit Leon Jakimič.

Lasvit již v minulosti vyrobil například skleněné trofeje pro české olympijské vítěze z letních olympijských her v brazilském Riu de Janeiru. Tehdy trofeje představovaly tvar pochodně. V letošním roce společnost Lasvit vyrobila také křišťálové trofeje pro vítěze nejslavnějšího cyklistického závodu Tour de France nebo skleněné plastiky pro udílení cen Českého lva.