Obava byla opodstatněná, protože žena už se v minulosti pokusila si ublížit. „Na místo jejího možného výskytu v okolí železniční trati Jablonec nad Nisou – Jablonecké Paseky a Nová Ves nad Nisou okamžitě vyrazilo několik hlídek včetně psovoda se služebním psem. Operační důstojník o situaci informoval i České dráhy, aby strojvedoucí v daném úseku dbali extrémně zvýšené opatrnosti,“ popsala pátrací akci mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Do pátrání se zapojil i manžel pohřešované, který s ní byl ve spojení díky mobilu. Manželka mu nadále posílala zprávy, ze kterých bylo zřejmé, že si může sáhnout na život. Policejní hlídky se mezitím domluvily o dalším postupu.

Zástupci Sborů dobrovolných hasičů z Libereckého kraje dostali dary za nasazení při požáru v NP České Švýcarsko.
Ocenili dobrovolné hasiče z celého kraje za pomoc při požáru v Českém Švýcarsku

„V tom okamžiku muži zavolala v té době neznámá žena, že je s jeho manželkou na místě v lese poblíž ulice Letohradská a počkají na jeho příjezd,“ podotkla Sochorová.

Na místo okamžitě vyjeli policisté z Oddělení hlídkové služby v Jablonci nad Nisou, kde našli u špatně přístupné pěšiny dvě ženy. V jedné poznali pohřešovanou, druhá byla sedmadvacetiletá zachránkyně. Vzhledem k tomu, že nalezená žena byla zraněná a v danou chvíli i zmatená, přivolali policisté na místo záchranku, která ženu odvezla na ošetření do jablonecké nemocnice,“ podotkla mluvčí.

Manžel nakonec poděkoval policejním hlídkám za pomoc při pátrání. „Poděkování si zaslouží i mladá žena, která velmi zásadně svým přístupem pomohla k vypátrání pohřešované a dost pravděpodobně tím přispěla i k záchraně jejího života,“ zdůraznila mluvčí policie.