Poslední přípravy a jde se na to. V sobotu 10. července opět projede Libereckým a Středočeským krajem legendární Rally Bohemia. V Libereckém kraji zasáhne hlavně Jablonecko.

Gró závodu jako tradičně proběhne na autodromu v Sosnové na Českolipsku. Novinkou letošního podniku jsou takzvané Racing arény. Úplně první arénou bude právě páteční Sosnová, která divákům nabídne celodenní program, včetně přejímek, shakedownu a paralelních jízd současných i historických vozidel, atraktivní duely v paralelních jízdách, které vyvrcholí finálovými rozjížďkami.

„Diváci si mohou vybrat mezi vstupenkou na hlavní tribunu za 350, vedlejší tribunu za 300, nebo míst na stání za 200 korun, ze kterých bude též vidět většina trati. V ceně vstupenky je zdarma parkování na přilehlé louce. U vstupu do areálu bude možné zakoupit program letošního ročníku závodu,“ upřesnil ředitel Rally Bohemia Petr Pavlát.

Další Racing arény budou umístěné v sobotu na Chloudově, v Pelíkovicích a Hodkovicích nad Mohelkou. V neděli pak ve středočeském Rokytovci, Dolním Cetně a Krásné vsi. Závodníci rally se na silnicích v kraji objeví na rychlostních zkouškách v sobotu, a to zejména na Jablonecku. Řidiči musí počítat s uzavírkami. Nedělní etapa se odehraje kompletně na Mladoboleslavsku.

Program obsahuje dvě poukázky na kávu v celkové hodnotě 100 korun u čerpacích stanic OMV v Mladé Boleslavi. „Takže zaplatíte stovku, dostanete program, dáte si kávu a vyrazíte na skvělé, komentované a bezpečné divácké místo s občerstvením. Vstupenky do Racing arén se prodávají zhruba od poloviny června výhradně přes webové stránky Rally Bohemia, kde se zájemci mohou podrobněji seznámit také s přesným umístěním arén včetně onbordu z místa a ukázky průjezdu z každé Racing arény,“ upřesnil Pavlát.

Rally Bohemia na Jablonecku v roce 2017

Zajímavostí je i závod elektromobilů. Ty po průjezdu celého startovního pole „ostrých“ aut a veteránů odjedou rychlostní zkoušky Sosnová, Chloudov, Bzí, Radostín a po prvním průjezdu také Staroměstskou v Mladé Boleslavi. „A na tomto místě upozorňujeme diváky na velkou obezřetnost, neboť tato vozidla nejsou při průjezdu téměř slyšet,“ sdělil dlouholetý hlavní činovník pro bezpečnost Rally Bohemia Jan Šrámek.

V rámci letošní Rally Bohemia mohou zájemci sledovat na Live webu Rally Bohemia od středy do neděle MaXlive Rally Bohemia Lukáše Strouhala, který přiblíží rally, jak jí možná ještě příznivci motoristického sportu neznají.

Rally je zařazena do Mistrovství České republiky v rally, Mistrovství České republiky v rally historických automobilů a na své si přijdou i milovníci rallyových legend. Letos se opět v rámci Rally Bohemia představí i účastníci Poháru vozů s alternativními pohony.

Uzavírky Rally Bohemia - sobota 10. července

8.30 - 18.30 - Radvánovice, Karlovice, Svatoňovice, Volavec, Kvítkovice, Dubecko
9.15 - 19.15 - Skuhrov, Huntířov, Bzí, Veselí, Chlístov, Těpeře, Železný Brod (ul. Těpeřská)
10.00 - 20.00 Košova, Pelíkovice, Radoňovice, Hodkovice n. M. (ul. Pelíkovická, Rychnovská, Pražská, nám. T.G. Masaryka, ul. Koněvova, Kostelní vrch), Sedlejovice, Vrchovina, Třtí, Radimovice