Tedy, zaparkovat někdy na parkovišti v jablonecké nemocnici se někdy prostě nedalo. Hlavní parkoviště bylo mnohdy zcela zaplněno. To by se nyní mělo změnit, celý měsíc ale budou návštěvníci nemocnice vydržet problémy související se stavbou.

Do nemocnice Jablonec nemiřte od tohoto týdne hlavním vchodem.

„Pacienty, klienty a návštěvy žádáme, aby pro vjezd do areálu nemocnice využívali vjezd z ulice 28. října. Parkoviště pro veřejnost nebude v době stavebních prací zpoplatněno," přiblížila Petra Hybnerová, mluvčí jablonecké nemocnice.

V polovině července zahájila nemocnice stavební práce na rekonstrukci hlavního vjezdu. Od pondělí 1. srpna bude z důvodu stavebních prací uzavřen hlavní vjezd do areálu. Vjezd na parkoviště pro pacienty je možný přes plochu ze zámkové dlažby vedle laviček pro kuřáky.

Předpokládaný termín dokončení stavebních prací je konec srpna 2016. Rekonstrukce vchodu bude stát 1,6 milionu korun.

93 AUT

Nemocnice musela uzavřít v polovině týdne ze stejných důvodů parkoviště u budovy interny, které bylo určeno zaměstnancům. „Po osazení hlavního vjezdu závorami počítáme s rozšířením parkovacích ploch pro veřejnost i na tomto místě," doplnila informace Petra Hybnerová.

Kapacita pro veřejnost se tak rozšíří o třicet parkovacích míst na celkem 93. Zaměstnancům jsou v areálu nemocnice určena jiná místa, než veřejnosti.

Nový hlavní vjezd do areálu nemocnice bude sestaven ze tří částí, podobně jako již zrekonstruovaný vjezd z ulice 28. října. Samostatný vjezd bude určen pro sanitní vozy, záchrannou službu a další složky integrovaného záchranného systému, zvlášť bude zajištěn vjezd pro veřejnost a samostatně též výjezd.

„Předem se omlouváme za vzniklé komplikace. Děkujeme za pochopení a vstřícnost," doplnila Petra Hybnerová.

V srpnu se bude v nemocnici rekonstruovat ještě pediatrické oddělení, kvůli tomu bude po celý měsíc uzavřena jeho lůžková část.

„Hospitalizace dětí s akutními problémy je již zajištěna na jiném lůžkovém oddělení nemocnice pro dospělé, avšak při zajištění péče dětských lékařů i sester," informovala Petra Hybnerová.

V nemocnici zůstává standardně v provozu také pohotovostní služba pro děti a dorost: všední dny: 16 21 hodin, sobota, neděle, svátek: 8 20 hodin.

Rekonstrukce lůžkového oddělení spočívá v obměně podlahových krytin, nových maleb a nátěrů, instalace ochranných prvků na dveřích a zdech, oddělení bude částečně vybaveno novým nábytkem. Stavební práce potrvají po celý srpen. „Koncem července jsme také nově vymalovali tři dětské ambulance v suterénu včetně čekárny a zázemí pro personál," doplnila vrchní sestra pediatrického oddělení Jana Jírů.