V pátek 11. prosince se v KC Kino od 19 hodin uskuteční v pořadí patnácté pokračování společenského večera PechaKucha Night tentokrát s podtitulem Architektura a místa pro život.

Diváci získají zajímavé informace o architektonických projektech, které vznikají v České republice, seznámí se s originálními návrhy určenými pro náročné klienty, uvidí velmi alternativní architektonická řešení pro bydlení nebo to, jak úspěšná může být stavební obnova zdevastované památky. Dozví se také, jak vypadá materiálová pravdivost v současné architektuře a seznámí se s právě vznikajícími projekty jednoho světově uznávaného architektonického studia…

Pořadatelé do Železného Brodu pozvali celkem třináct prezentérů a jsou to nejenom architekti, ale také sochař, fotograf anebo zástupce občanského sdružení, které aktivně propaguje nedaleký Jablonec a jeho architekturu.

Večer završí krátký animovaný film a následuje afterparty ve Šroubárně.

Záměrem PechaKucha je vytvoření prostoru pro setkávání architektů, designérů, grafiků, umělců, teoretiků a techniků, prostor pro výměnu zkušeností a informací o novinkách v oboru, ale zejména prostor pro komunikaci s veřejností.

Proto zvolili formát prezentace, který má jasně daná pravidla: každý mluvčí má k dispozici pouze 20 obrázků a každý z nich může komentovat maximálně 20 vteřin.

Výsledek? Pouhých 6 minut a 40 vteřin dělí každého vystupujícího od nástupu jeho následovníka. Vzniká tím divácky velmi atraktivní projekt, který je nabitý informacemi, improvizací a často také nezvyklým pojetím.