Prezident České republiky Miloš Zeman projíždí republiku křížem krážem. Od svého zvolení navštíví ve funkci Jablonecko již potřetí, v Libereckém kraji se zastavil čtyřikrát.

Tentokrát se Miloš Zeman zastaví v Tanvaldu a to druhý den návštěvy Libereckého kraje. „Liberecký kraj navštíví prezident České republiky Miloš Zeman i s chotí. V kraji budou pobývat od 24. do 26. února, navštíví několik měst a obcí," přiblížila Blanka Daníčková, mluvčí Krajského úřadu Libereckého kraje.

První den dorazí nejdříve na Krajský úřad do Liberce, poté navštíví Technickou univerzitu tamtéž. Poté zamíří na setkání s představiteli města obyvateli Hodkovic nad Mohelkou.

Ve čtvrtek dorazí Miloš Zeman s doprovodem do Tanvaldu a to před tři čtvrtě na jedenáct dopoledne, aby se deset minut po jedenácté v sále Městského kina JAS Járy Cimrmana sešel s obyvateli města. tam se chvíli před tím sejde na neformální schůzce s představiteli radnice a významnými občany Tanvaldu.

„Aby se vše stíhalo, vše jsme situovali do kina JAS," popsal Vladimír Vyhnálek, starosta města Tanvald.

Z Tanvaldu pak prezident odjede do Harrachova, aby navštívil huť Sklárny a minipivovaru Novosad a syn , kde se setká i se zaměstnanci podniku. Odpoledne ještě stihne návštěvu Semil.

V pátek pak prezidentský pár zavítá do Lomnice nad Popelkou. Posledním bodem programu je pak závěrečná tisková konference prezidenta republiky Miloše Zemana a hejtmana Libereckého kraje Martina Půty ve Starém pivovaru v Jilemnici.

Miloš Zeman ve funkci prezidenta ČR navštívil Jablonecko již dvakrát. V červnu 2014 si prohlédl provozy společnosti Preciosa, navštívil jablonecký magistrát a pohovořil s lidmi jak na Mírovém náměstí v Jablonci, tak v Nové Vsi nad Nisou.

V březnu roku 2015 navštívil Českou mincovnu v Jablonci a Nemocnici Jablonec. V lednu letošního roku pak prezident Miloš Zeman spolu s hejtmanem otevíral hospic svaté Zdislavy v Liberci.

TANVALD

10:40 setkání s představiteli města Tanvaldu

(Kino JAS Járy Cimrmana)

11:10 setkání s občany

11:45 podpis do pamětní knihy, předání darů

11:50 odjezd

HARRACHOV

12:40 návštěva hutě Sklárny a minipivovaru Novosad a syn Harrachov

12:45 setkání se zaměstnanci společnosti

13:15 konec setkání