To se konalo o uplynulém víkendu na Slovensku a liberecká závodnice si zde doběhla v těsném finiši pro zlato. „Náročné to bylo, nečekala jsem tak těsný souboj, který dal zabrat nejen fyzicky, ale i psychicky. Dnes se cítím, jako by mě přejel parní válec," komentovala den po samotném výkonu krajská a liberecká zastupitelka.

Samotná příprava neprobíhala v nikterak enormních dávkách. „Řekla bych, že to je závod, kde využiji vše, co jsem v životě dělala a co mě baví. Běžeckou přípravu mám hlavně z doby reprezentace na lyžích, pak se hodí lezení po skalách, kde získáte obratnost i sílu. A pak veškerý pohyb v přírodě, v horách nebo brodění potoků," řekla medailistka.

Následně ovšem přiznala, že se v přípravě zaměřila i na některá specifika závodu. „Je pravda, že pár týdnů před závodem jsem zkusila trochu víc zvyknout nohy na prudké výběhy a seběhy. Také na skály jsem se snažila dostat aspoň jednou týdně," dodala.

USA bude náročnější

Nyní před ní ovšem stojí další výzva. Tento titul jí totiž vynesl nominaci na světový šampionát, který proběhne v Americe. „Včera posledních pár kilometrů jsem si říkala, že nikam nejedu. Že to nemám zapotřebí. Dnes už zase přemýšlím, na kdy koupit letenky a jak to vše zkoordinovat, přeci jen to není levná záležitost," je nyní již rozhodnutá Kocumová. Tento závod bude ovšem i podle jejích slov ještě náročnější, než byl ten na Slovensku. Přesto už dopředu ví, že si jej jede hlavně užít.